*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی
*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی











موشک R-27 کره شمالی در


مراسم رژه



این موشکها در اصل موشکهای دریاپایه محسوب میشوند و قابلیت پرتاب از ایر دریایی را دارند. به ساختار یکپارچه و بدون بالک موشک توجه کنید.

R-27 بردی بین 2500- 4000 کیلومتر دارد . وزن این موشک 16 تن و محموله آن حدود1200 کیلوگرم وزن دارد.

کره شمالی با ایجاد تغییراتی این موشک دریاپایه را به موشکهای زمین پایه تبدیل کرده است. طبق ادعاهای ویکی لیکس کره شمالی حدود 29 فروند از این موشکها را به ایران صادر کرده است.

طبق این اسناد موتور مرحله اول ماهواره بر سفیر نیز یک موتور موشک R-27بوده است.

این منابع معتقدند که موتور شهاب-3 قدرت لازم برای  حمل وزن ماهواره بری در کلاس سفیر راندارد. پس ایران احتمالا از موتور R-27 برای این کار استفاده کرده است.

موشک R-27 جز تسلیحات استاندارد زیردریایی روسی یانکی محسوب میشود و قدمتی 40 ساله دارد.





باز هم شهاب-3









موشک سجیل در کارخانه تولید


این موشک برای اولین بار در سال 1387 به طور رسمی آزمایش شد.

تجربه خدمت موشکهای سوخت مایع در نیروهای مسلح ایران و ضعفهای اشکار این سیستمها باعث شکل گیری ایده ساخت موشکی با سوخت جامد و برد بالا شد.

سجیل یک سیستم دو مرحله ای با توانایی عبور از جو زمین است که این خصوصیت انهدام آنرا توسط سیستمهای ضد موشکی غربی بشدت کاهش میدهد.

این موشک ظاهری  بسیار شبیه موشک سوخت مایع شهاب-3 دارد. با این تفاوت که مزیتهای عملیاتی بسیار زیادی نسبت به شهاب-3 دارد.

تولید سجیل بسیار آسانتر از تولید شهاب-3 است. منابع اسرائیلی تخمین میزنند که ایران سالانه بتواند 166 فروند از این نوع سیستم تولید کند. در حالیکه تخمین غرب در مورد تیراژ تولید شهاب-3 چیزی بین 75-100 فروند است.

برد این موشک حدود 2000 کیلومتر  و قادر به حمل کلاهکی باوزن 750 تا 1200 کیلوگرم
است.

حداکثر زمان لازم برای عملیاتی کردن سجیل حدود20 دقیقه است در حالیکه زمان لازم برای عملیاتی کردن شهاب-3 به ساعتها میرسد.





موشک العابد : اولین ماهواره بر


رژیم بعث عراق


این موشک در سال 1988 اولین و آخرین پرواز خود را تجربه کرد. ایده ساخت این موشک از زمانی شکل گرفت که رژیم عراق تصمیم گرفت قابلیت ارسال ماهواره های سبک را به مدار پایینی جو برای خود ایجاد کند. لذا کارشناسان خارجی طرح العابد را پیشنهاد دادند.

العابد یک موشک سه مرحله ای با وزن  148  تن است. مرحله اول این سیستم از ترکیب 5 موشک بالستیک  الحسین (نمونه بهینه شده اسکاد شوروی با برد افزایش یافته) و مرحله دوم از یک موشک الحسین و در مرحله سوم از یک موتور موشک سیستم پدافند موشکی sa-2  برای تزریق ماهواره به مدار استفاده شده است.













ماهواره بر فقرا



موشک ماهواره بر یونهاپ کره شمالی که در غرب به نام موشک تایپودونگ-2 شناخته میشود. این موشک در سال 2006 اولین پرواز خود را با ناکامی پشت سر گذاشت. موشک پرتاب شده 40 ثانیه بعد از شلیک منفجر شد.

در سال 2010 نیز دومین پرتاب این موشک با نا کامی مواجه شد. هر چند کره شمالی میگوید که این موشک یک سیستم غیرنظامی است اما رقبای این کشور نسبت به این آزمایشها تردید دارند.

با این وصف موشک یونهاپ به عنوان یک ماهواره بر پرتابی نا موفق اما به عنوان یک موشک نظامی آزمایش موفقیت آمیزی را پشت سر گذاشته است. چون مسافت بسیار بالاتری را نسبت به آزمایش اول طی کرده است. موشک تایپودونگ -2 بردی بین 6000- تا 9500 کیلومتر دارد. برخی گزارشها حاکی از آن است که کره شمالی این موشکها را به کلاهک اتمی مجهز کرده است.

 تایپودونگ یک موشک سه مرحله ایست که در  مرحله اول از 5 موتور موشک نودونگ یا R-27 (شامل 4   موتور اصلی و یک موتور کنترلی ) و در مرحله دوم از یک موتور نودونگ یا R-27  و در مرحله سوم از یک موتور سوخت جامد بهره میبرد.












نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد