*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی
*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی

موشکهای تایپودونگ کره شمالی





موشکهای تایپودونگ کره شمالی




 موشک  Taepodongs-2 تاکنون به مرحله تولید نرسیده است و در حال گذراندن تستهای آزمایشی است. موشک تائپودونگ - 1نیز به عنوان پرتابگر فضا  استفاده می شودو تحلیلگران تا حدی برای عملکرد آن اعتماددارند.. تلاش برای پرتاب یک موشک تائپودونگ - 2 پس ازمدت زمان  40 ثانیه از پرواز ، شکست خورد و موشک مزبور در آسمان متلاشی شد . توسعه یک سیستم موشکی در حد تایپودونگ بسیار هزینه بر و پیچیده است.   در حالی که کره شمالی به شدت در مورد توسعه موشک جدید ، پنهانی عمل میکند . تحلیلگران معمولا  بر اساس لیست آخرین سیستم های آزمایش شده میتوانند تا حدی به نیات این کشور در زمینه توسعه موشکهای قاره پیما و میانبرد پی ببرند.

تاریخچه موشکی کره شمالی


سابقه برنامه بسیار فشرده  کره شمالی برای تولید موشکهای برد بلند از مهندسی معکوس موشکهای اسکاد بی متعلق به مصر که ساخت اتحاد جماهیر شوروی بودند آغاز میشود. موشک اسکاد نیز به نوبه خود از فناوری موشک آلمانی وی-2 بهره میبرد . نمونه ساخته شده در کره شمالی بانام  Hwasong -- 5 شناخته شده است.. کره شمالی در زمان جنگ ایران و عراق در دهه هشتاد تعداد دهها فروند از این نوع موشک را در اختیار ایران قرار داد که برای موشکباران بغداد و شهرهای دیگر عراق توسط ایران مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از این موشکها در این جنگ به کارشناسان این امکان را داد که اطلاعات مفصلی از ساختار فناوری آن بدست بیاورند لذا کره ایها  با استفاده از تجربیات جنگی آن ارتقاهایی را در ساختار این موشکها انجام دادند و نمونه های پیشرفته این موشک موسوم به هواسونگ -6 را به نمایش گذاشتند. ایران نیز به موازات کره شمالی برنامه ای را برای تولید این موشکها آغاز کرد که به خانواده موشکهای شهاب معروفند. این موشکها تاکنون با بردهای گوناگون از 160 کیلومتر تا بیش از 2000 کیلومتر آزمایش شده اند.

کره ایها پس از تولید هواسونگ -6 دوباره به طراحی موشکی جدید روی آوردند که 50 درصد به لحاظ اندازه  و حجم از هواسونگ-6 بزرگتر بود. این موشک در غرب به نام نودونگ معروف است (نودونگ نام استانی است که این موشک برای اولین بار در آنجا تولید شده است). کره شمالی همچنین قطعاتی از این موشکها را در اختیار پاکستان قرار داده است که  این اتفاق در سال 1998 و در جریان سفر بی نظیر بوتو به این کشور اتفاق افتاد و در آن زمان پاکستان توانست حدود 25 فروند موشک نودونگ کره ای را در برابر موشکهای میانبرد آگنی -2 و3 هند بدست آورد. گفته میشود که به علت محدودیت مکانی کره شمالی بسیاری از آزمایشات این موشک در خاک ایران و پاکستان انجام گرفته است. در ایران نودونگ را با نام شهاب-3 میشناسند.  برخی گزارشهای مطبوعاتی نیز حاکی از آن است که متخصصان کره شمالی کاملا در جریان این آزمایشات حضور دارند و نتایج آزمایشات را به طور مشترک مورد ارزیابی قرار میدهند.برنامه این آزمایشات تاکنون کاملا موفقیت آمیز نبوده و اولین نمونه  این موشک در سال 1997  موسوم به شهاب-3 در ایران 100 ثانیه پس از شلیک منفجر شده است.


تایپودونگ


شباهتهای بسیار نزدیک تایپودونگ -2 به سیمرغ ایران

گام بعدی در توسعه موشکی کره شمالی موشک تائپودونگ 1 و موشک تائپودونگ 2 -- (معروف به Paektusan در کره شمالی ،که نام مرتفع ترین کوه در کره است ، و اسطوره  ملی کره ایها و همواره ادعا  شده است که کیم جونگ ایل در این کوهستان بدنایا آمده است که، در واقع Äîhe در اتحاد جماهیر شوروی به دنیا آمد). است. از ویژگی های شناخته شده  موشک  تائپودونگ - 1 اینست که یک موشک دو مرحله است. بر اساس تصاویر ماهواره ای ، در مرحله اول به نظر می رسداز موتور موشک  Nodong و  در مرحله دوم از موشک هواسونگ-6 استفاده شده است..  موشک تائپودونگ 1  تنها یک بار در31 اوت  1998 به عنوان پرتابگر ماهواره  به فضا تست پرواز انجام داد، که به جای  بار جنگی   موشک   ، یک مرحله سوم سوخت جامد برای  تزریق ماهواره های کوچک در مدارپایین  زمین  تعبیه شده بود..بهنظر می رسدن دو مرحله موشک کار خود را با موفقیت انجام داده اند  ، اما بر اساس داده های راداری  مرحله سوم  موشک به نظر می رسد منفجر شده است و نتوانسته ماهواره را به مدار مورد نظر برساند . ( درحالیکه  کره شمالی را  این اطلاعات را رد میکند و  رسما اعلام  می کند که ماهواره اش با موفقیت در مدار زمین قرار گرفته است. ) و پس از پرواز آزمایشی یک رادار در ایالات متحده و  ژاپن احتمالا اطلاعات خوبی در مورد عملکرد این موشک ارائه داده اند. علاوه بر این این سیستم به علت عملکرد همزمان دو سیستم نودونگ و هواسونگ -6 در ساختار آن نکات جالبی دارد..، 



موشک تایپودونگ -2 در هنگام تست مارس 2009

تحلیلگران  غربی  بر این باورند که آنها قادر به محاسبه عملکرد دو مرحله ای موشک تائپودونگ - 1 ، با  اشاره به  طول 25 متری آن  و وزن شلیک  اولیه 21 تن این سیستم بر این باورند که این موشک قادر است به برد 2500 کیلومتر برسد . ممکن است که موشک تائپودونگ - 1 بیشتر به عنوان یک پرتابگر و نه  به عنوان یک موشک نظامی مورد استفاده قرار گیرد  .


برآورد عملکرد موشک تائپودونگ - 2 است بیشتر داده های نظری می باشد. این موشک اولین  بار ، درصبحگاه  5 ژوئیه   2006 (که هنوز هم در ایالات متحده ژوئیه 4 است ) آزمایش شد.اما این موشک تنها 40 ثانیه بعد از پرواز   منفجر شد. تحلیلگران در مورد براین باورند ، که  زمان شلیک  نشان می دهد که  شکست  تست به علت نیروهای ساختاری باد بوده است .  به علت چنین نیرویی بار آیرودینامیکی وارد بر موشک در  افزایش می یابد و با افزایش سرعت چگالی هوا نیردر ارتفاعات بالاتر کمتر میشود .


از آنجا که اطلاعات محدودی  ازاین  آزمون پروازی در دسترس است بیشتر این تحلیلها  بر اساس تصاویر ماهواره ای انجام میشود  و طبق این داده ها  به نظر میرسد کره شمالی در مرحله اول از ساختار موشکی مشابه موشک css-2 چینی بهره برده باشد و در مرحله دوم نیز از موتور موشک نودونگ استفاده کرده یاشد و مرحله سوم آن احتمالا یک سیستم سوخت جامد است.

تاکنون تخمینها در مورد عملکرد این سیستم نه بر اساس آزمایشات پروازی  که بر اساس داده های اندک اطلاعاتی  در باره موشکهای به کار رفته در این سیستم یعنی css-2 و نودونگ است. و این اطلاعات ممکن است انبوهی از اطلاعات نادرست را در ذات خود داشته باشد. در مارس 2009 کره شمالی یک موشک تایپودونگ-2 را که مدعی است برای قرار دادن ماهواره در مدار توسعه داده شده است را با نام اونها-2 که ماهواره کوچک کوانگ میونگ سونگ -2 ( ستاره قطبی درخشان به زبان کره ای ) را حمل میکرد را مورد آزمایش قرار داد. تصاویر منتشر شده از رسانه های کره موشک سفید رنگ و سه مرجله ای را نشان میداد که غرش کنان  از یک سکوی پیشرفته به آسمان پرتاب شد. از چندی قبل ماهواره های جاسوسی آمریکا و سیستمهای شناسایی رقبای این کشور مانند کره جنوبی و ژاپن مراحل آماده سازی این موشک را زیر نظر داشتند.


منابع غربی معتقدند که کره شمالی برنامه توسعه موشکهای بالستیک تایپودونگ-2 را در لوای اهداف صلح آمیز فضایی دنبال میکند.

دیوید رایت تحلیلگر برجسته آمریکایی از اعضای  اتحادیه دانشمندان نگران آمریکا با استناد به خصوصیات موشکهای css-2 و نودونگ بر این باور است که چنین ترکیبی با این ساختار قادر است یک محموله یک تنی را 6000 کیلومتر حمل کند. که به این کشور امکان دسترسی به پایگاههای موجود در آلاسکا را میدهد. چنانچه وزن کلاهک را به 500 کیلوگرم برسانیم برد آن به حدود 9000 کیلومتر افزایش می یابد. که با این برد امکان دسترسی به سانفرانسیسکو و شهرهای سواحل شمالی ایالات متحده و محیط پیرامونی  آنجا را برای کره فراهم میشود.

برگشت به تهدید گسترده

تایپودونگ موشکی بزرگ است که از سوخت مایع برای تولید پیشران استفاده میکند.و استفاده از آن تاکنون فقط با استفاده از سکوهای ثابت و بر روی زمین  مانند پرتابگرهای ماهواره ای امکانپذیر است. برای کشور فقیری مانند کره شمالی بعید است مایل باشد  تعداد زیادی از آن را تولید کند چون این سیستمها بسیار گران و پرهزینه اند. این موشکها در حال حاضر فقط برای انهدام اهدام اهداف با اولویت بالا به تعداد محدود تولید میشوند. هیچ اطلاعات کاملی  از میزان دقت این موشکها در دسترس نیست . چنانچه از کلاهکهای یک تنی متعارف در این سیستم استفاده شود برای انهدام موثر هدف به دقتی کمتر از چند متر نیاز است .در حالیکه دقت این موشکها در بهترین حالت حداقل بیش چند ده متر است که برای استفاده نظامی برای انهدام اهداف مناسب نیست.

امکان دارد کره ایها  فقط برای هدف قرار دادن شهر ها  و ایجاد رعب و وحشت در بین مردم آمریکا از کلاهکهای متعارفاستفاده کنند.

در صورت استفاده احتمالی کره ایها از عوامل شیمیایی و بیولو ژیکی این موشکها با وزن یک تن نیاز به دقت بالایی ندارند و توانایی این کشور در تولید سلاحهای شیمیایی و بیولوژیکی امری اثبات شده است. با توجه به آمادگی ارتشهای کره جنوبی  و آمریکا در برابر این حملات تاثیرات آن بر اهداف نظامی چندان بالا نیست اما در مورد اهداف غیر نظامی این سلاحها ویرانگرند و میتوانند فاجعه آفرین باشند.

کره شمالی آزمایشات اتمی خود را نیز با موفقیت تکمیل کرده است. در یکی از این آزمایشات کره شمالی سلاحی هسته ای با قدرت 400 تن تی ان تی (0.4 کیلوتن ) را آزمایش کرده است که حدود 0.1 قدرت اولین بمب های آزمایش شده در آغاز عصر اتم  است.با اینحال با استانداردهای سنتی یک آزمایش بزرگ و مهم است. در مورد وزن و مقدار مواد منفجره بکار رفته در این آزمایشات تاکنون چیزی به بیرون درزنکرده است. بعضی معتقدند که این آزمایش ناموفق بوده است و بعید است کره شمالی بتواند کلاهکی اتمی را برای موشکهای خود طراحی کند. ادعایی که بعدها نادرستی آن در جریان دومین آزمایش هسته این این کشور در سال 2009 اثبات شد. آزمایش یک کلاهک اتمی نیاز به آزمایشات پروازی دارد که تاکنون چنین چیزی میسر نشده است. احتمالا کره ایها از تجربیات پاکستان در ساخت کلاهکهای اتمی خود بهره برده اند.

با کلاهکی با قدرت 400 تن نیز کلاهک مزبور نیاز به سیستم حفاظتی در هنگام ورود به جو زمین دارد.

کلاهکی با قدرت 400 تن تنها برای انهدام اهداف با اولویت و حساسیت بالا کاربرد دارد اما این سطح از قدرت انفجازی سلاحی مخوف برای اهداف غیر نظامی است و در صورت استفاده از آن بر ضد یک شهر امکان انهدام وسیع و انتشار گسترده و مرگبارگرد و غبار رادیو اکتیو بسیار هولناک خواهد بود.


مشخصات تایپودونگ-1

موشک تائپودونگ


Taepodong

نوع IRBM
تاریخچه خدمات
در خدمت 25-30؟
استفاده شده توسط کره شمالی
تاریخ تولید
تولید کننده :کره شمالی
مشخصات
وزن 33.4 تن
طول 25.8 متر
با قطر 1.8 متر
کلاهک : متعارف  / سلاح های کشتار جمعی؟ / ماهواره ای؟
انفجار عملکرد 1000 کیلوگرم HE
موتور مایع سوخت
عملیاتی
محدوده 2500 کیلومتر

مشخصات تایپودونگ-۲


 نوع:موشک بالستیک  زمین به زمین قاره پیما، پرتابگر فضایی

تاری شروع خدمت عملیاتی :در دست توسعه - آزمایشات: 2006-2009 ،

تولید کننده :کره شمالی
مشخصات
وزن :~ 79189 کیلوگرم
طول: ~ 35.8 متر
قطر 2.0-2.2 متر
 محموله:کلاهک متعارف
ماهواره ای
هسته ای؟
 نوع سوخت(پیشران) : موتور سوخت مایع
عملیاتی
محدوده 4000 کیلومتری -6000کیلومتر (تخمین)
سرعت 6،900-8000 m / s و
7،825-7،925 (پرتاب مداری). مجموع 9،500-10،500 DV با زیان
راهنمایی

هدایت:سیستم اینرسیایی
سکوی شلیک:سکوی پرتاب ثابت


موشک رودونگ-1

نوع: موشک بالستیک رزمین به زمین برد متوسط

سال تولید :1990
اولین تست:1993
جرم موشک:15000-16000 کیلوگرم
قطر:1.3متر
برد:1000تا13000کبلومتر
کلاهک:700تا750 کیلوگرمی
دایره خطای احتمالی:بیش از 1500متر

سکوی شلیک: سکوهای ثابت و سیار


موشک رودونگ-2

نوع: موشک بالستیک زمین به زمین میانبرد
برد:2000 کیلومتر
جرم موشک :25 تن
قطر:1.3متر
وزن محموله:750 کیلوگرم
طول:90فوت



نظرات 5 + ارسال نظر
روح الله یکشنبه 22 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 00:09

شهاب

محمد سه‌شنبه 10 دی‌ماه سال 1392 ساعت 19:43

کره ای ها خیلی احمق وبیفکر هستن این پولی رو که دارن در صنعت نظامی خرج میکنن بزارن برای پیشرفت اقتصاد اونوقت هم پولدار تر میشه ومیتونه پوله بیشتر خرج کنه و قدرتش چند برابر میشه تازه میشه یک کشوری مثل چین تازه یااین کار خیلی از تحریم هارو بی اثر میکنه وبعد آمریکا رو تحدیدی میکنه به خاطر همین آمریکا تموم تحریمارو علیه کره و ایران لغو میکنه چون میترسه!........

ایرانی چهارشنبه 7 خرداد‌ماه سال 1393 ساعت 14:25

تمام دشمنان امریکا دوستان ما و تمام دوستان امریکا دشمنان ماست
با ارزوی موفقیت کشور عزیزمان ایران و کره شمالی که برای سرنگون ساختن امریکا از هرچه که در دست دارند
استفاده میکنند

حمید جمعه 18 دی‌ماه سال 1394 ساعت 16:51

انشاالله جنگ جهانی بشه همه ی کشورها باهم درگیر بشن

خدا نکنه دوست عزیز....

habibullah دوشنبه 5 مهر‌ماه سال 1395 ساعت 11:52

کره شمالی هم از نظرقدامت نظامی و هم از نظرتوان نظامی هم اقتصادی قابل مقایسه نیست به نظرمن مقایسیه کره شمالی و ایران با امریکا یک حماقت بزرگ است

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد