*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی
*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی

ابابیل حزب‌الله و پیام‌های راهبردی آن




ابابیل حزب‌الله و پیام‌های راهبردی آن

روزنامه لبنانی السفیر در مقاله‌ای پیام‌های راهبردی پهپاد حزب الله لبنان برای رژیم صهیونیستی و سابقه موفقیت‌های نیروی هوایی حزب الله لبنان را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش مشرق، فارس به نقل از روزنامه السفیر لبنان نوشت: «علی شهاب» تحلیلگر مسایل راهبردی در مقاله‌ای در این روزنامه پیرامون توانایی‌های حزب‌الله در زمینه پهپاد حزب‌الله نوشت: بر اساس کتابها و جزوات منتشر شده از سوی مراکز مطالعاتی اسرائیل، به نظر می‌رسد که این رژیم دست کم از سال 2001 منتظر آشکار شدن توانمندی‌های عظیم حزب‌الله در عرصه هوایی است.

ابابیل ایران، کم هزینه و گریز از رادار

روزنامه «یدیعوت آحارونوت» به نقل از یک مسئول امنیتی اسرائیل که در ماه می امسال با رویان بریگمن تحلیلگر امنیتی دیدار داشته، نوشته است: «در صورت حمله به ایران، حزب‌الله تلاش می‌کند پهپادهای «ابابیل» خود را وارد اسرائیل کرده و آنها را در برخی مواضع، منفجر کند». وی در توضیح این مطلب گفته است: « حزب‌الله تلاش می کند واحد هواپیماهای کوچک و بدون سرنشین خود را به روز کند تا برای حمله به اسرائیل از آنها استفاده نماید». ابابیل یک هواپیمای کوچک بدون سرنشین است که با هزینه نسبتاً کمی، توسط صنایع هوایی ایران بهینه‌سازی شده و هم اکنون چند مدل از آن ساخته شده است. این هواپیما قابلیت حمل یک کلاهک جنگیِ حاوی ده‌ها کیلو مواد منفجره را دارد و استفاده از آن چندان دشوار نیست، از سویی به خاطر فرکانس راداری بسیار پایین آن، به سختی قابل ردگیری است.

ویژگی‌های پهپاد ایرانی ابابیل

ایرانی‌ها ده سال است که مشغول بهینه‌سازی هواپیماهای بدون سرنشین هستند. مدل معروف «ابابیل» تقریباً 84 کیلوگرم وزن دارد، عرض بالهای آن حدود 3 متر است و می‌تواند 40 کیلوگرم مواد منفجره را با خود حمل کند. سرعت این پهپاد به 290 کیلومتر در ساعت می رسد و می تواند 90 دقیقه بدون وقفه پرواز کند. این هواپیما می‌تواند تا محدوده 120 کیلومتری از مرکز کنترل زمینی، به انجام عملیات بپردازد و قادر است به وسیله یک برنامه هوانوردی یا جهت دهی از پیش برنامه ریزی شده، به پرواز درآید، بدین ترتیب که جهت یا مسیر مشخصی برای این هواپیما تعریف می شود و آنگاه برای فرود، دوباره تحت راهبری مرکز کنترل زمینی قرار می‌گیرد ( فرود این هواپیما از طریق چتر پاراشوت انجام می‌گیرد.) پهپاد ابابیل می‌تواند مجموعه ای متنوع از دوربین‌های روزانه و شبانه را با خود حمل کند و عکس‌ها و تصاویر ویدئویی بسیار دقیقی بگیرد. احتمالاً مهمترین نگرانی اسرائیل در مورد توانمندی های ابابیل این است که این پهپاد می تواند در ارتفاع پایین به پرواز درآید و با استفاده از سامانه تعیین مسیر GPS اهداف مورد نظر را با دقت، هدف قرار دهد.

حزب‌الله قبلاً هم از پهپاد برای انجام عملیات علیه اسرائیل استفاده کرده است

شهاب تاکید کرد: تاریخ «نیروی هوایی حزب الله» سرشار از موفقیت است، در سال 1987 یک نفر از نیروهای ویژه حزب الله با استفاده از یک هواپیمای سبک (کمی بزرگتر از ابابیل) و بی آنکه مورد شناسایی قرار گیرد وارد شمال اسرائیل شد و در نزدیکی یک اردوگاه آموزشی فرود آمد، وی در این عملیات موفق شد پیش از شهادت، 6 سرباز اسرائیلی را به قتل برساند. در آوریل 2005 یک هواپیمای مرصاد، 30 کیلومتر از حریم هوایی اسرائیل را درنوردید و دوباره به حریم هوایی لبنان بازگشت. 

هواپیماهای اف 16 به سختی می توانند پهپادهای کوچک را ساقط کنند

رسانه های اسرائیلی چندین بار از تلاش حزب‌الله برای ارسال پهپاد به شمال سرزمین‌های اشغالی در آخرین روزهای جنگ جولای 2006 سخن گفتند. بر اساس این گزارش‌ها در خلال جنگ مذکور یک هواپیمای اف 16 به کمک سکوی موشکی دفاع هوایی موسوم به «پانتر» دو پهپاد «ابابیل» را که حامل 40 تا 50 کیلوگرم مواد منفجره بودند و قصد حمله به چند پایگاه راهبردی اسرائیل را داشتند، ساقط کرد. از آن زمان به بعد، کارشناسان اسرائیلی متوجه شدند که هدف گرفتن یک هواپیمای کوچک و کند با هواپیمای اف 16 با دشواریهایی همراه است و به همین خاطر فرماندهان دفاع هوایی ارتش اسرائیل بررسی راههای مقابله با تهدیداتی از این دست را آغاز کردند. همچنین نیروهای سپاه پاسداران ایران در سال گذشته از طریق یک پهپاد و به مدت 50 دقیقه از ناو هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس تصویربرداری کردند. این پهپاد در ارتفاع حداکثر 500 متری ناو مذکور پرواز می کرد و ایران توانست با این عملیات، پیام نظامی مهمی را به گوش آمریکایی‌ها برساند.

اسرائیل بعد از جنگ عملیات هدف گرفتن پهپاد را مورد آزمایش قرار داد

خاطر نشان می‌شود که نیروی هوایی اسرائیل پس از جنگ جولای 2006 با اجرای برخی تمرین‌های نظامی، از هواپیماهای بدون سرنشین چینی استفاده کرد تا سناریوی مواجهه با پهپادهای حزب‌الله را شبیه سازی کند و هدف قرار دادن اینگونه اهداف را مورد آزمایش قرار دهد. در جریان این تمرینات، خلبان هواپیمای اف 16 به پرواز درآمد و پس از تعیین موقعیت هواپیمای بدون سرنشین، توانست به وسیله مسلسل 20 میلی متری هواپیمای آن را ساقط کند. البته این شبیه سازی خیلی هم دقیق نبود زیرا نمونه چینی که در تمرینات مورد استفاده قرار گرفت با ابابیل تفاوت دارد. این پهپاد چینی از نوع ASN-206/207  است که 220 کیلوگرم وزن دارد و می تواند 50 کیلوگرم مواد منفجره را با خود حمل کند. این پهپاد که حداکثر مدت پرواز آن 8 ساعت است، نمی تواند بیش از 150 کیلومتر از مرکز کنترل دور شود و حداکثر سرعت آن 180 کیلومتر در ساعت است. یگان پهپادهای چینی معمولاً از یک اتاق کنترل و 6 تا 10 کامیون تشکیل می شود که هر کامیون حاوی یک هواپیما و یک سکوی پرواز است. عملیات فرود هواپیما توسط چتر انجام می شود و به همین خاطر آسیبهای فراوانی به آن وارد می شود. یک تیم متشکل از 10 هواپیمای چینی می تواند حداکثر به مدت یک هفته و به طور شبانه روزی عملیات مراقبت را انجام دهد. پهپاد چینی می تواند تصاویر را به صورت زنده ارسال کند و می توان از این پهپاد برای جنگهای الکترونیک هم استفاده کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد