*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی
*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی

شکست مجدد آزمایش موشکی آمریکا




شکست مجدد آزمایش موشکی آمریکا

 


  آمریکا در چند دهه اخیر تلاش گسترده ایی برای توسعه و استقرار یک شبکه جهانی ضد موشکی انجام داده است .این تلاش ها در خاک آمریکا شامل استقرار رهگیر های ضد موشکی و رادار های هشدار دهنده در ایالتهای آلاسکا و کالیفرنیا بوده است.




در عین حال در چارچوب این طرح جهانی در خاور دور ، اروپا و خاورمیانه نیز سامانه های ضد موشکی مستقرشده و در آینده به صورت گسترده تری استقرار می یابند. یک بخش مهم از پروژه جهانی ضد موشکی آمریکا ، سامانه های ضد موشکی مستقر در اروپا است که قرار بود در چهار مرحله استقرار یابند. با این همه کمبود بودجه مالی و مشکلات فنی در کنار اولویت های جدید برای دفاع موشکی از خاک آمریکا ، پنتاگون را ناگزیر به اعلام لغو برنامه استقرار مرحله آخر استقرار سپر موشکی در اروپا کرده است. با این حال رهگیرهای مستقر در لهستان تنها یکی از اجزای برنامه دفاع موشکی چند وجهی است. در حالی که مرحله چهارم این برنامه لغو شده است، مراحل اول تا سوم قرار است طبق برنامه ادامه پیدا کنند. این در حالی است که وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) با جدیت مشغول آزمایش و توسعه موشکهای رهگیر مستقر در خاک آمریکا است .در این راستا پنتاگون از شکست آزمایش سامانه موشکی رهگیر چند میلیارد دلاری خود خبر داد.این موشک رهگیر پیشرفته از پایگاه نظامی واندنبرگ در ایالت کالیفرنیا شلیک شد تا موشک دوربردی که از پایگاه نظامی در جزایر مارشال پرتاب شده بود را هدف قرار دهد اما با شکست مواجه شد. این موشک تنها موشک رهگیر آمریکا محسوب می شود که برای هدف قرار دادن موشک های قاره پیما ساخته شده است. این سومین شکستی است که در موشک های ساخته شده توسط شرکت بوئینگ رخ می دهد.وزارت دفاع آمریکا در همین زمینه اعلام کرد متخصصان و کارشناسان این سامانه موشکی و مقامات مرتبط با طرح آزمایشی، بررسی و بازبینی گسترده خود را برای یافتن علت شکست آن آغاز می‌کنند. ارتش آمریکا این سامانه رهگیر موشکی را 16 بار آزمایش کرده که فقط 8 مورد از آن موفقیت آمیز بوده است.
آخرین باری که ارتش آمریکا یک موشک رهگیر را به درستی و بدون شکست آزمایش کرد مربوط به سال 2008 میلادی بود. این سامانه موشکی بالغ بر 34 میلیارد دلار خرج روی دست ارتش آمریکا گذاشته است و در کالیفرنیا و آلاسکا مستقر شده است.علیرغم این شکست‌ها، دولت آمریکا اعلام کرده است که شمار این سامانه های موشکی را از 30 عدد به 44 عدد تا سال 2017 افزایش خواهد داد.
در این راستا دولت اوباما قصد دارد بخشی از منابع مالی خود را برای توسعه هر چه بیشتر توانمندی ضد موشکی هزینه کند ، منابعی که به دلیل بحران بودجه در آمریکا بسیار کمیاب است و شهروندان آمریکایی به این منابع برای رفع نیازهای بهداشتی ، آموزشی و رفاهی خود نیازمند هستند .
دکترین تسلیحاتی آمریکا که شامل برنامه های موشکی و ضد موشکی نیز می شود ، بر پایه یک اصل خدشه ناپذیر قرار دارد و آن اینکه باید برتری نظامی آمریکا در برابر رقبا و در مناطق حساس جهان به هر شکل ممکن حفظ شود.بدین لحاظ با وجود مشکلات مالی و کاهش هزینه های عمومی در آمریکا ، پنتاگون ، طرح جدیدی را برای استقرار سامانه های ضد موشکی در سواحل غربی آمریکا تدارک دیده است .
بهانه آمریکا برای این اقدام ، مقابله با تهدیدات موشکی کره شمالی اعلام شده است.به نظر می رسد که دولت آمریکا و طراحان نظامی این کشور اهمیت زیادی برای توسعه واستقرار سامانه های ضد موشکی بویژه در خاک آمریکا برای مقابله با تهدیدات ادعایی موشکی قائل هستند .اما چالش هایی که در این زمینه وجود دارد در وهله اول توانایی تکنولوژیکی لازم برای ساخت موشکهای رهگیر کارآمد برای مقابله با موشکهای بالستیک و در وهله دوم تامین منابع مالی لازم برای توسعه و استقرار سامانه های ضد موشکی است. شکست آزمایش موشکی اخیر آمریکا در واقع یک بار دیگر دشواری های فنی در باره توسعه یک سامانه کار آمد موشکی را به نمایش گذاشت ضمن اینکه با توجه به کاهش 43 میلیارد دلاری بودجه پنتاگون در سال مالی 2013، مسلما انجام مجدد این آزمایش بار مضاعفی را بر دوش پنتاگون خواهد نهاد

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد