*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی
*** موشک شهاب-۳***

*** موشک شهاب-۳***

همه چیز درباره سیستمهای موشکی

موشک های بومی ابابیل و الفتح عراق



موشک های بومی ابابیل و الفتح عراق



در  سالهای 1984-1985 رژیم صدام برای دستیابی به تکنولوژیهای موشکی جدید همکاریهای خود را با آرژانتین و مصر آغاز کرد.مهمترین هدف این همکاری مشترک دستیابی به فناوری موشکی دومرحله ای سوخت جامد با برد 1000 کیلومتر بود. این برنامه در عراق به اسم بدر-2000 و و در مصر و آرژانتین به پروژه کندور-2 مشهور بود.



در سال 1989 عراق از موفقیت خود در برنامه بدر-2000 و بدست آوردن توانایی تولید موتورهای موشکی سوخت جامد بصورت بومی خبر داد.

  

افرادی که با عراق همکاری میکردند بعدا فاش کردند که عراق برنامه ای برای تولید یک موشک تک مرحله ای با استفاده از تجارب  بدست آمده از همکاری در پروژه موشک کندور-2 آرژانتینی داشته است که به برنامه موشک ابابیل-100 معروف است.

بعد از جنگ اول خلیج فارس به علت محدودیتهای بین المللی عراق نمیتوانست موشکهایی با برد 150 کیلومتر را تست و تولید کند که این محمدودیتها عراقیها را وادار کرد تا برنامه موشک کوچکتری را با استفاده از فناوری کندور دنبال کنند که به موشک الفتح معروف شد.


الفتح با موتور کندور-1 ؟


بعد از جنگ اول خلیج فارس و علیرغم محمدودیتهای بین المللی عراق قادر به طراحی و تولید  کامپوزیت داخلی موتور و در کل موتور موشکهای الفتح بود. هدف از طراحی این موشک طراحی یک سیستم موشکی بود که توانایی حمل کلاهکی 300 کیلوگرمی را تا برد حدود 150 کیلومتر داشته باشد.

الفتح 1200 کیلوگرم وزن داشت  و طول آن 6.3 متر و قطر آن نیز 0.5 متر بود. و فاصله دو سر باله های آن به 1.4 متر میرسید . بدنه موشک از یک ورق 4 میلیمتری فولاد 30CrMoV9 ساخته شده بود اما عراق توانایی ساخت محفظه های احتراق فولادی را نداشت. بالکهای عقبی موشک و قسمتهایی از کلاهک نیز از آلومینیوم ساخته شده بودند.

مجموعه موتور الفتح 770 -856 کیلوگرم وزن داشت . عراق در آن زمان به علت تحریمها  توانایی ساخت مواد مورد نیاز برای تولید موتور و ترکیبات سوخت جامد را نداشت.

در کل دو نوع موشک الفتح ساخته شد. یک موشک با سیستم غیر هدایت شونده که تنها سیستم هدایتی آن بالکهای تثبیت کننده عقبی بود و یک نمونه موشک الفتح با سیستم هدایت پیچیده تر که از یک سیستم مجهز به ژیروسکوپ - رایانه و شتاب سنج برای هدایت استفاده میکرد.

تصاویر و توضیحات مختصر



موشک ابابیل

موشک الفتح





موشک بدر-2000 برگرفته از مرحله اول موشک کندور2 آرژانتینی



موتور الفتح بدون نصب نازل خروجی


موتور موشک آرژانتینی کندور-2

موشک کندور-2




موشک لونای شوروی 






موشک لونای شوروی (فراگ) موجود در عراق

نازل موتور الفتح


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد